jueves, 9 de agosto de 2007

Acta del 25.06.07

ACTA DE LA COMISSIÓ DE MEDI RURAL, AGRÍCOLA I FORESTAL DEL CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA

A la Sala de Comissions de l’ Ajuntament de Torredembarra essent les 20 hores del 25 de juny 2007, es reuneix la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal del Consell de Sostenibilitat, que queda constituïda així:
Presideix la reunió Miquel Martínez.
Assisteixen: Teresa Minguijón, Jordi Cubota, Valentin Montaña i Esteve Morros que fa de secretari, i Montse Fuguet de Limonium com a convidada.
Disculpen la seva absència: Eva Pintado, Elisenda Forés i Jordi Riambau.

ORDRE DEL DIA

1. Lectura i aprovació de l' acta de la sessió ordinària del 28 de maig de 2007.
S’aprova l’acta sense esmenes.

2. Presentació del personal assignat al Consell Municipal de Sostenibilitat
Es presenta Eva Parra com a persona que s’encarregarà del desenvolupament del Procés de Pressupostos participatius a nivell local. S’anuncia, també, que a partir del 2 de juliol s’espera la incorporació d’una segona persona per desenvolupar els aspectes de l’agenda 21, especialment la variació dels indicadors. Les tasques d’aquestes dues persones seran també les de seguiment dels acords de les comissions de treball.

El Sr. Esteve Morros pregunta perquè vindran dues persones a les comissions. S’explica que l’Elisenda Forés és la secretaria del CMST i aixeca les actes i fa les convocatòries. L’altra persona que assistirà a les reunions farà el seguiment de les comissions, sobre dubtes, propostes, etc.

3. Proposta sobre el Procés de Pressupostos Participatius pel 2008.
Es lliura a la comissió el llistat de les propostes de l’Agenda 21 relacionades amb l’àmbit de treball de la comissió de treball, que s’adjunta en annex, per tal la comissió triï tres de les mateixes per incorporar al llistat de propostes del Consell. Es farà el mateix amb la resta de comissions del Consell i d’aquesta manera s’obtindrà un llistat de 24 propostes, com a mínim, que es podrà ampliar amb les que aportin les entitats que seran entrevistades durant els mesos de juny i juliol.

S’anuncia que, llavors, el llistat, en forma de tríptic es repartirà entre la població aprofitant els mitjans de comunicació locals i es distribuirà entre els comerços locals, CAP, etc. per tal la ciutadania facin arribar les seves propostes fins finals del mes d’agost. Llavors, la comissió de Pressupostos Participatius triarà les propostes entre les viables i que no s’hagin d’executar a instàncies del propi govern municipal, explicarà les rebutjades i compondrà les butlletes de votació per votar les propostes aproximadament el mes d’octubre. Es preveu agrupar-les per blocs temàtics i incorporar a la proposta de pressupostos, aquelles que resultin més votades per la ciutadania. Amb aquesta tipologia de procés, el debat s‘exporta del Consell a la ciutadania i entitats locals i conclou amb una votació popular.

Les propostes escollides per la comissió són les següents:

- Localització i neteja periòdica dels abocadors il·legals.
- Protegir i mantenir les actuals zones forestals, agrícoles i ramaderes i les seves capacitats. Cercant i aplicant formules legals corresponents per protegir i mantenir les actuals zones forestals.
- Delimitació clara de la zona pública del pins del Canyadell.

4. Informació sobre l’estudi del Medi Rural
Es presenta una representant de l’empresa encarregada d’efectuar l’estudi sobre el medi rural a Torredembarra. Els membres assistents a la comissió comenten que no han rebut cap tipus d’informació detallada del projecte i al no tenir els plànols no poden fer res. És per aquest motiu que demanen a l’empresa una esborrany de l’informe definitiu amb els plànols i els itineraris per poder treballar-ho. La representant de Limonium respon que no sap si les condicions del contracte inclouen fer un informe més complert.

La comissió fa una queixa formal perquè la persona encarregada d’explicar en aquesta comissió el projecte no en sap res.

Fan constar que a l’anterior reunió l’Eduard Soler va portar un plànol que no estava acabat.

5. Butlletí del Consell Municipal de Sostenibilitat.
S’ajorna aquest punt.

6. Precs i preguntes.
Es pregunta quins usos públics tenen les instal·lacions de Cal Bofill, i per què no es pot fer servir la sala de conferencies. Volen fer constar que no s’ha de mirar l’estètica sinó prioritzar la utilitat de la sala. I és per aquest motiu que preguen que es pugui fer servir la sala de nou tot i el seu estat actual.

S’acorda que a la pròxima comissió un dels punts del dia sigui, coordinació de les tasques a efectuar amb el Patronat de Turisme i el Patronat de Cultura.

I sense més temes per tractar es tanca la sessió a les 21.45 hores.

El president /// El secretari


Miquel Martínez /// Esteve Morros

1 comentario:

Anónimo dijo...

Salvem el Gaià!!!
Aquest dissabte 8 de setembre es fa la presentació de les noves propostes de Salvem el Gaià a la desembocadura del riu Gaià. És molt important que fem el màxim de difusió de l'acció i esperem que hi hagi força representació dels veïns i veïnes del Baix Gaià, de les diferents entitats i en especial, esperem la presència dels polítics de la nostra comarca. Ja n'hi ha alguns que han confirmat la seva presència.Recordeu que a les 9 del matí hem quedat davant del centre cultural del Catllar per anar fins a les fonts de Sant Magí de la Brufaganya. Ens aturarem a esmorzar al Querol i ens trobarem amb els companys de Salvem el Querol. Per coordinar l'excursió fins a les fonts (cotxes, etc.), si teniu intenció de pujar, envieu si us plau un correu a jsmbaixgaia@hotmail.comPer últim, us podeu baixar el cartell de l'acció perquè el reenvieu, enganxeu, etc (http://alternativabaixgaia.blogspot.com). L'autor és el Joan Carles de la Riera.També podeu veure l'anunci que n'ha fet el Jordi de la Torre http://es.youtube.com/watch?v=Y5s6nmIxZFgAh, i el dimecres 5 i dijous 6 hem quedat a les 5 de la tarda a l'AUCA de Torredembarra per fer les banderes de l'acció del dissabte. Si no teniu res millor que fer, veniu a donar-nos un cop de mà. S'han de fer i pintar unes 60 banderes blaves!